Aquesta meravellosa costa de la província de Girona que avarca des de la desembocadura del riu Tordera fins a la frontera amb França, va ser batejada per primer cop amb aquest nom pel periodista gironí Ferran Agulló en un article publicat en 1908 en el diari la Veu de Catalunya a Barcelona. Aquest nom no podia ser més encertat ja que ressalta amb precisió la qualitat principal d’aquesta abrupta costa, plena de penya-segats, vegetació salvatge on la natura quasi es capbussa en el blau del mar i infinites cales i caletes de sorra daurada. És en el recorregut d’aquest entorn natural tant peculiar on hi trobem alguns dels pobles amb més encant de Catalunya, petits pobles de pescadors i de gran tradició marinera que de mica en mica s’han vist copsats per l’arribada massiva de gent d’arreu del món a la recerca dels seus secrets més ben guardats.

Terra d’acollida, aquestes platges han sigut recer de molt personatges famosos, escriptors, pintors…etc. que han trobat en els paisatges de la Costa Brava la font d’inspiració més anhelada. El mateix Salvador Dalí, geni del surrealisme i natural de Figueres,  va fixar la seva residència de descans entre el Castell de Púbol i Cadaqués.

Tampoc ens podem oblidar de la gran riquesa gastronòmica que ens ofereix aquesta costa del litoral català. No només és l’origen dels productes més apreciats de la nostra terra, com ara la gamba de Palamós, els recuits de Fonteta, o l’arròs de Pals, sinó que a més pot fer gala de tenir en els seus dominis el millor restaurant del món: El Celler de Can Roca dirigit pels germans Roca a Taialà, Girona.

Sense dubte la Costa Brava és un gran contrast de sensacions, paisatges i emocions dins del marc d’un entorn exclusiu que no deixa indiferent al que la visita.